Bahan untuk lontong:1 packet tepong beras (600g)
1/4 sudu teh garam
400g lobak putih (diparut)
900ml air
Caranya:1) semua bahan digaul hingga rata diatas api hingga pekat. Masukkan kedalam loyang dan kukus selama 45
minit hingga 1 jam. Setelah sejuk potong dadu.
Bahan untuk menumis:1 biji bawang besar dihiris
udang hidup (ikut suka)
daging cincang (ikut suka)
6 ulas bawang putih dicincang
10 biji telor
sedikit kicap pekat
daun sup dan bawang
Cara-caranya:1) Bawang yang dihiris ditumis bersama bawang putih hingga wangi. Masukkan udang dan daging biar seketika.
2) Sesudah itu masukkan telor dan kacau hingga sebati, sedikit kicap pekat, garam dan serbuk perasa. Masukkan lontong dan balik2kan.
3) Akhir sekali masukkan sambal tumis balik2kan dan taborkan dengan daun sup dan bawang.