Bahan-bahan:Kuay teow
Sawi
Kobis
carrot
babycorn
Cili merah
Sotong
Daging ayam potong ikut suka
Udang
putih telur
Kicap (pekat/cair)
Bawang putih-dicincang
Stok ayam
tepung jagung
serbuk lada
Cara membuatnya:1. Gaulkan kuay teow dgn kicap kemudian goreng sekejap dgn minyak yg agak2 saja jumlahnya-ketepikan.
2. Tumis bawang putih hingga naik baunya.
3. Masukkan ayam,udang,sotong bila 1/2 masak masukkan sayur yg telah dipotong, kemudian masukkan stok ayam bila dah mendidih masukkan air tepung jagung & kacau hingga agak pekat kemudian masukkan putih telur teruskan mengacau. Bila putih telur mula membeku padamkan api.
4. Masuukan kuay teow tadi kedalam pinggan dan tuangkan kuahn keatasnya, taburkan serbuk lada. Sedap jugak kalau dimakan dgn cili potong berkicap.