Bahan-bahan: Daging ayam
1 ketul mee kuning
Fish cake
fish ball
2 ulas bawang putih (dicincang halus)
Beberapa helai daun sawi
1 biji telur ayam (utk seorang makan)
3 sudu makan minyak bijan (minyak bijan ni penting utk menentukan claypot yee mee kita sedap)
1 atau 2 kiub ayam ikut suka
Cili api
Kicap cair
Sayuran lain boleh juga dimasukkan spt lobak merah, cendawan kering
(direndam dahulu sampai lembut) dan bunga kobis.
Cara-caranya:1) Dalam bekas lain tumiskan bawang putih sampai wangi. Lepas tu masukkan ler minyak bijan, sayuran, segala fish dan Yee mee serta telur tadi kedalam kuali.
2) Jangan lama-lama sangat agak-agak Yee mee dah lembut dan telur dah masak.
3) Kalau gunakan claypot lagi sedap caranya sama saja cuma calypot digantikan dgn kuali itu saja.
4)sudah siap bolehlah dihidangkan dengan cili api yang dipotong-potong ikut suka dicampurkan dgn kicap cair .